15:30 – Krídla a svet – Vplyv letectva na životné prostredie

Téma: Technické vedy
Názov inštitúcie/spoločnosti: Technická univerzita v Košiciach, Letecká fakulta

Miesto konania: OC OPTIMA
Čas: o 15:30 hod.

Pre koho je prednáška určená: študenti stredných škôl, neodborná verejnosť

Prednášajúci:  Martina Koščáková, MA –  je odbornou asistentkou na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach, kde sa podieľa na procese výučby študentov, na rôznych výskumných a pedagogických aktivitách, na vedení prednášok a cvičení bakalárskych a inžinierskych programov. Jej výskum sa zameriava na alternatívne letecké palivá a environmentálne vplyvy leteckej dopravy. Výsledky jej vedeckého bádania boli aktívne prezentované na viacerých medzinárodných konferenciách a publikované v rôznych vedeckých časopisoch.

Informácie

Prednáška „Krídla a svet – Vplyv letectva na životné prostredie“ sa zameriava na vplyv leteckého priemyslu na životné prostredie. Táto prednáška, určená pre mladé publikum, objasní základné aspekty leteckej  dopravy a jej environmentálne dôsledky. Bude sa venovať emisiám skleníkových plynov, hlukovému znečisteniu, znečisteniu ovzdušia v okolí letísk a ich príspevku ku globálnemu otepľovaniu. Predstavíme aktuálne výzvy, ktorým čelí letecký priemysel v snahe znížiť svoju ekologickú stopu, a technologické inovácie, ktoré majú za cieľ zmierniť negatívne vplyvy letectva na životné prostredie.
Cieľom prezentácie je poskytnúť jasné informácie a inšpirovať mladú generáciu k hľadaniu udržateľných riešení v leteckom priemysle.
Kategória: